Pekinške Zimske olimpijske igre prve su koje će pokretati zelena energija

Svečanost potpisivanja ugovora održana je prošle sedmice između pekinškog Odbora za organiziranje Olimpijskih i Paraolimpijskih zimskih igara 2022. i Kineske državne korporacije opskrbne mreže (SGCC), čime je dogovor potvrđen.

Radom na električnoj mreži koji je dosad obavljen za Zimske olimpijske igre postignuti su postavljeni ciljevi te su sad prve dvorane spremne i opskrbljene svom potrebnom opremom za pružanje zelene energije.

Korištenje zelene energije je konkretna mjera implementacije koncepta zelenih Olimpijskih igara i ispunjavanja obaveza natječaja, rekao je Zhang Jiandong, zamjenik gradonačelnika Pekinga i izvršni potpredsjednik organizacijskog odbora pekinških Zimskih olimpijskih igara 2022, prenosi portal croenergo.eu.

Tim se potezom promovira opsežno korištenje zelene energije u Pekingu, drugom gradu domaćinu Zhangjiakou te drugim gradovima, rekao je Jiandong.

Kao trgovinski agenti zelene energije, Državna mreža elektroopskrbe će ubrzati izgradnju pametne mreže kako bi osigurali sigurnu, odgovornu i zelenu opskrbu električnom energijom tokom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, rekao je Xin Bao’an, generalni direktor SGCC-a.

Izvor: FENA

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.