Poziv na prvi webinar na temu “Elektromobilnost u BiH”

Webinaru se možete  pridružiti putem sljedećeg linka: https://zoom.us/j/92921328159?pwd=b1lWekVTcFgya05UVjZxUmorWXo3Zz09

Meeting ID: 929 2132 8159
Passcode: 614546

Preliminarna agenda dostupna je ovdje.

Cilj organizacije webinara je iniciranje šire javne diskusije na temu elektromobilnosti u BiH – da kroz dijalog i razmjenu mišljenja rezimiraju se aktivnosti, pomaci i naredni koraci u razvoju elektromobilnosti u BiH.

Rezimiranje aktivnosti o promociji upotrebe energije u transportu iz obnovljivih izvora – koje su sve aktivnosti sprovedene, koliko je ostvareno, koje su trenutne prepreke, ali i naredne aktivnosti ne samo u ostvarenju ovog cilja, već i generalno na putu razvoja elektromobilnosti u BiH, su teme na koje će odgovore dati predstavnici nadležnih državnih i entitetskih Ministarstava, te privredni i drugi subjekata iz oblasti automobilske industrije, elektroenergetike, elektroindustrije, saobraćaja, zaštite okoliša, distribucije nafte i naftnih derivata, u okviru prve panel diskusije na temu „Elektromobilnost između prilika i barijera”. Radni jezik panela su službeni jezici BiH.

Druga panel diskusija je na temu „Elektromobilnost u svijetu”, gdje će panelisti iz regiona i šire predstaviti sprovedene aktivnosti u cilju dobivanja spoznaja o primjerima pozitivne prakse i inputima o narednim koracima za BiH na putu razvoja aktivnosti na polju elektromobilnosti. Radni jezik panela su službeni jezici BiH.

Treća panel diskusija okupit će predstavnike međunarodnih institucija i ambasada na temu „EU fondovi i finansiranje” u cilju informisanja o međunarodnoj saradnji i apliciranju na međunarodne projekte i dostupne fondove u domenu elektromobilosti. Radni jezik panela je engleski.

Na osnovu iskustava iz EU i drugih razvijenih zemalja svijeta, evidentno je da je za promicanje razvoja elektromobilnosti u BiH potreban sistemski i multidisciplinaran pristup, što podrazumijeva zajedničko djelovanje šireg kruga subjekata, te se shodno navedenom zajedničkom cilju razvoja elektromobilnosti u BiH, nadamo da ćete biti u mogućnosti sudjelovati u ovom webinaru.

Za sva dodatna pitanja i informacije budite slobodni obratiti se na email a.karahasan@kfbih.com ili broj telefona +387 33 56 63 33, kontakt osoba Anela Karahasan.

Detaljna agenda webinara bit će naknadno dostupna.

Preuzeto: kfbih.com

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.