Prvi interaktivni kviz znanja o energetskoj efikasnosti u BiH!

U povodu obilježavanja Dana planete Zemlje i četvrte godišnjice od pokretanja prvog bh. internet portala usmjerenog na edukaciju o energetskoj efikasnosti Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis predstavlja prvi interaktivni online kviz o energetskoj efikasnosti u Bosni i Hercegovini.

Promocija energetske efikasnosti i  edukacija o pozitivnim efektima koji se njenom primjenom postižu nije dovoljno razvijena u BiH niti se tome posvećuje dovoljna pažnja. Naša zemlja ne primjenjuje niti se pridružila zemljama potpisnicama sporazuma o osnivanju “Međunarodnog partnerstva za saradnju u energetskoj efikasnosti” (IPEEC International Partnership for Energy Efficiency Cooperation 24.May.2009 Rome). Ovim sporazumom energetska
efikasnost je potvrđena kao “najbrži i najekonomičniji način za doprinos energetskoj sigurnosti zemlje, ekonomskom rastu i izazovu klimatskih promjena na planeti”.

Nastavljajući kontinuitet vlastitih aktivnosti i razvoja edukacije u ovoj oblasti, vodeći portal za energetsku efikasnost u BiH, uvodi novi interaktivni način edukacije za sve generacije i sve profile svojih posjetilaca. Kviz ima za cilj da dodatno educira ljude i motivira sve generacije da malim korekcijama u ponašanju daju svoj doprinos u postizanju pozitivnih efekata za prirodu.

Na isti način portal www.energis.ba namjerava, u narednom periodu, nastaviti jačanje svijesti i znanja dodajući nove kvizove u oblastima obnovljivih izvora energije, zaštiti životne sredine, novim “˜zelenim”™ tehnologijama/proizvodima, zelenoj gradnji objekata i ostalim aktuelnim temama u oblasti “˜zelene”™ ekonomije. Kvizovi će biti namijenjeni za sve generacije i nivoe znanja, od učenika osnovnih i srednjih škola do studenata i zaposlenika koji su profesionalno vezani za ovu oblast.

Komentariši

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.