Tolerancija prema etničkoj raznolikosti omogućava održivi razvoj

Ministar tolerancije UAE je rekao: “U septembru 2015. godine, Generalna skupština usvojila je Agendu za održivi razvoj 2030, koja uključuje 17 ciljeva održivog razvoja. princip ‘ne ostavlja nikoga iza sebe’, ovi ciljevi naglašavaju holistički pristup postizanju održivog razvoja za sve ljude”. Ovih 17 ciljeva nije samo implementirano u zemljama u razvoju, već iu razvijenim zemljama. Nije važno da li je zemlja bogata ili siromašna, ovi ciljevi su nade za ljude svugdje, posebno za one koji žive na marginama društva ili u državama koje su uništene sukobom.

U svom govoru tokom nedelje održivosti u Abu Dabiju, šeik Nahijan je takođe rekao da globalna saradnja zahteva poštovanje i simpatično uključivanje svakoga bez obzira na nacionalnost, etničku pripadnost, pol, sposobnost ili invaliditet, starost, politička ili filozofska uverenja, religiju ili ekonomski status. On je objasnio da nijedan element globalne populacije ne može biti izolovan od zemljine sredine.

Govoreći dalje o ciljevima održivog razvoja UN-a, šejh Nahijan je rekao: “Cilj 16 je otjelovljenje tolerancije.” Cilj 16 izričito navodi i: “Promovirati mirna i inkluzivna društva za održivi razvoj, omogućiti pristup pravdi za sve i izgraditi djelotvorno, odgovorne i inkluzivne institucije na svim nivoima. “Ovo je što jasnija i neupitna izjava što je moguće naglasiti ključnu ulogu koju tolerancija igra u omogućavanju održivih društava.” 

On je naveo da su mirna i inkluzivna društva ona koja prihvataju i njeguju raznolikost i razlike u svim svojim oblicima. Međutim, kao most, tolerancija zahtijeva stalnu pažnju “, dodao je on.„ Najvažnije je da se naše škole i univerziteti, kako vjerske tako i svjetovne, moraju boriti protiv neznanja i promicati razumijevanje kroz znanost svojih fakulteta i kroz učenje svojih učenika. “

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.