Zeleno-Poslovanje i savjeti poduzetnika

Instalirajte novu tehnologiju

“Usred smo instalacije solarnih ploča koje će omogućiti da sva naša potrošnja energije dolazi iz obnovljivih izvora na gradilištu. Instalacija će također postaviti naše sisteme na sistem upravljanja Wi-Fi koji će nam omogućiti na to da smanjiti naš ugljeni otisak za 682 tone, što je ekvivalent 2.218.904 pređenih kilometara, ili sadnja 11,7 hektara stabala.

– Christian Arnold, direktor, Arhitektura satova + dizajn ; EO Kansas City

Rad od kuće

“Imamo ROWE (Radno okruženje samo s rezultatima), učinkovit model rada koji održava utjecaj na okoliš i troškove čak i niži. Ovo znači da zaposlenici rade od kuće, eliminirajući komunalni otpad tradicionalnog uredskog prostora i smanjujući ugljični otisak. Također, većina naših putovanja za klijente ili sastanke obavlja se pješice, biciklom ili javnim prijevozom. ”

– John Dillard, predsjednik i partner, Big Sky Associates, Inc. ; EO Charlotte

Idi bez papira

“Jako smo ovisni o vođenju evidencije i na razini klijenta i na razini tvrtke. Prije samo nekoliko godina dostavili smo izjave o papirnim računima, mjesečna izvješća, potvrde o trgovini itd. Kako se propisi industrije postupno mijenjaju tijekom godina kako bi se omogućila elektronička dostava dokumentacije , usvojili smo najnoviju tehnologiju koja nas približava uredskom okruženju bez papira. ”

– Frank Fantozzi, predsjednik i izvršni direktor, Planirane financijske usluge ; EO Cleveland

Partnerite s neprofitnim organizacijama

“Uskladite se s ekološki prihvatljivim neprofitnim organizacijama. Kao tvrtka koja se bavi prijevozom, udružili smo se s dobrom voljom i drugim neprofitnim organizacijama kako bismo pomogli donirati ili reciklirati što je više moguće. Razmislite o tome kakvu vrstu neprofitne organizacije koju biste mogli povezati s okolišem i koju biste mogli povezati sa svojim poslovnim okruženjem. ”

– Nick Friedman, predsjednik, Koledž Hunksi koji vuku smeće ; EO Središnja Florida

Preuzeto: DOM

Ova objava je dio projekta “Platforma za nisko – karbonski urbani razvoj FBiH” koji Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti (Energis) implementira uz podršku Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine.

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Energis-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine

 

 

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.