PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVE UČESNIKA/CA NA BESPLATNI GRID KAMP

Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis organizira besplatan kamp sa bogatim programom seminara, radionica i studijskih putovanja na temu održivog ruralnog razvoja u okviru projekta „Zeleni Ruralni Interetnički Razvoj“ za mlade osobe starosne dobi do 25 godina, koji pohađaju jedan od fakulteta u Bosni i Hercegovini i dolaze iz sljedećih lokacija:

FBIH: Bihać, Cazin, Srebrenik, Kladanj, Zenica, Zavidovići, Jajce, Uskoplje/Gornji Vakuf, Donji Vakuf, Livno, Glamoč i Drvar

RS: Istočna Hercegovina, Birač i Prijedorska regija, i

Brčko Distrikt

Kamp će se održati u periodu od 22.02.2021. do 26.02.2021. godine u Etno selu Čardaci i vodenom parku Ribica, te kroz posjetu zemljoradničkoj zadruzi Livač.

Kroz GRID kamp, studenti će učestvovati u bogatom programu obuke o održivom ruralnom razvoju, klimatskim promjenama, principima održivog poslovanja, poduzetništvu i pisanju biznis i marketing plana. U sklopu kampa studenti će imati prliku da steknu vještine i znanja koja mogu iskoristiti za pokretanje sopstvenog biznisa ili za povećanje razumijevanja biznis praksi što će im dati prednost u odnosu na druge prilikom zapošljavanja.

Poziv je otvoren za sve mlade i ambiciozne studente fakulteta iz Bosne i Herecegovine starosne dobi do 25 godine. Osim onih mladih osoba koje su prethodno učestvovali u nekom od programa Američkih Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini. Selekcija će biti izvršena na osnovu kratkog interetničkog upitnika, te jednakog prisustva po spolnim i etničkim grupama.

Da bi se apliciralo na ovaj poziv potrebno je popuniti obrazac sa linka https://forms.gle/X5FYmikkmAb1kGnr9.

Ova objava je dio projekta „Green Rural Interethnic Development“, koji Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti (Energis) implementira uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.