Bečka konferencija ViennaUP21 i pametni gradovi

Digitalizacija, kreativna industrija i pametni gradovi su samo neke od tačaka ovogodišnje “ViennaUP21” konferencije. Program otvara Festival “4 Pioneers” sa fokusom na blockchain i finetech tehnologije. Nakon toga uslijedit će blokovi o digitalizaciji u zdravstvu, e-upravi i revoluciji pametnih gradova na međunarodnom nivou.

Od 4. do 5. maja 2021. se u sklopu ove konferencije po prvi put organizuje “Smart City Summit” koji će se baviti izazovima prilikom kreiranja pametnih gradova. Grad Beč, Bečka komunalna preduzeća, Aspern Smart City Research i Privredna agencija Beča pozivaju sve zainteresovane na dijalog o stvaranju gradova budućnosti. “Smart City Summit” će obuhvatiti predavanja, radionice i upoznavanje sa potencijalnim partnerima. Program će uključivati izgradnju pametnih četvrti i održivih lokalnih rješenja, ulogu gradova u kružnoj ekonomiji kao i ekološke i održive zgrade.

Aktuelna tema o neophodnom prilagođavanju gradova kao rezultatu suočavanja sa pandemijom koronavirusa će također biti obuhvaćena. Govorit će se o infrastrukturi i mjerama u cilju boljeg odgovora na trenutnu situaciju. Posljednji blok samita dotaknut će se i saobraćaja. Za učešće nije potrebna kotizacija, a svi zainteresovani se mogu registrovati putem www.smartcitysummit.at.

Autor fotografije: Wirtschaftsagentur Wien/Karin Hackl

Preuzeto: EurocommPR

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.