Regionalna konferencija Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grijanja i hlađenja

Regionalna konferencija Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grijanja i hlađenja biti će održana 5. i 6. decembra u Beogradu u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Saveznog ministarstva finansija Austrije, a u partnerstvu sa Međunarodnom agencijom za obnovljive izvore energije (IRENA). Konferencija se održava u Sava centru u okviru 50. Međunarodnog kongresa i izložbe o KGH.

Prvog dana konferencije (Program-) prisutnima će se obratiti predstavnici državnih institucija, među kojima su Zoran Predić, državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike i Miloš Banjac, pomoćnik ministra rudarstva i energetike, zatim predstavnici sektorskih udruženja, kao što su Paul Voss, direktor udruženja Euroheat & Power iz Brisela, Dejan Stojanović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije i Alojz Poredoš, predsjednik Slovenačke energetske asocijacije, ali i menadžeri kompanija iz ovog sektora – Dušan Macura iz JKP Novosadska toplana i Dejan Jovišević, iz banjalučkih Eko toplana (link za registraciju).

Konferencija će biti mjesto na kojem će domaći i strani eksperti predstaviti radove o planiranim i sprovedenim projektima, koji najbolje ilustruju najnovija dešavanja u sektoru daljinske energetike:

  1. Veliki solarno-termalni projekti u Boru i Pančevu – zelena energija po nižoj cijeni od fosilnih goriva;
  2. Implementacija biomase u sisteme daljinskog grijanja Srbije;
  3. Mogućnosti korišćenja geotermalne energije u sistemima daljinskog grijanja u Srbiji
  4. Experience with smart operation of ULTDH Domestic hot water Booster Substation for multifamily building.

Pod pokroviteljstvom IRENA i u saradnji sa EBRD prvog dana biće započeta i sesija Capacity Building Renewable Energy Applications for District Heating and Cooling in Cities, koja će biti završena u petak. Prisutni će zahvaljujući stranim stručnjacima moći da čuju o strateškom planiranju, perspektivama za korišćenje OIE, dostupnim izvorima finansiranja, ali i tehničkim izazovima.

Preuzeto sa:balkangreenenergynews.com

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.