Schneider Electric pokrenuo takmičenje Go Green in the City 2019.

U devet godina postojanja, Go Green in the City postao je važan događaj za sve studente tehničkih i poslovnih fakulteta širom svijeta. U 2018., na takmičenju je sudjelovalo preko 24.000 mladih inovatora s više od 3.000 univerziteta iz 163 države, uz sudjelovanje 58% djevojaka. Ulozi za natjecatelje Go Green in the City su visoki. Ne samo da studenti imaju priliku ostaviti svoj trag na pokretanje digitalne ekonomije, već i osvojiti putovanje na Globalni sastanak na vrhu o inovacijama kompanije Schneider Electric 2019. Riječ je o dvodnevnom događanju koje će se održati 2-3.10.2019. u Barceloni (Španjolska) te će okupiti stručnjake iz kompanije Schneider Electric kao i vodeće umove industrije iz cijeloga svijeta, sa svrhom razmjene uvida i smjelih zamisli o izazovima i prilikama pokretanja digitalne ekonomije. Studenti će imati mogućnost povezivanja s industrijskim stručnjacima, njihova mentoriranja te prilike za zapošljavanje u kompaniji Schneider Electric.

Očekuje se da će ovogodišnje izdanje natjecanja izazvati još veći interes, a studenti su pozvani dostaviti svoje smjele zamisli za jednu od četiri kategorije: “Zgrade budućnosti”, “Tvornice budućnosti”, “Mreže budućnosti” i “Održivost i pristup energiji”.

Izazovi se odnose na strategiju poslovne održivosti kompanije Schneider Electric i odraz su predanosti kompanije Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (COR), a od studenata se očekuje da podijele svoje zamisli za preoblikovanje budućnosti i prikažu učinkovitiju stranu održivosti: spajajući društvene i ekološke utjecaje s tehnologijom i poslovnim svijetom.

Olivier Blum, voditelj Odjela za ljudske potencijale kompanije Schneider Electric, komentira: “Današnja mlada generacija suočava se s velikim izazovom stvaranja svijetle budućnosti za sebe. Održiva budućnost svijeta može se stvarati isključivo osnaživanjem mladih, omogućavajući im da postanu pokretači inovacija. Ponosan sam što je Go Green in the City postao platforma za razvijanje zamisli studenata za bolje sutra.”

Zvirevo Chisadza i Tariro Cynthia Mutsindikwa, s Panafričkog sveučilišnog instituta za vodu i energetske nauke iz Alžira podijelili su uzbuđenje koje su osjetili kao globalni pobjednici Go Green in the City 2018.: “Moje putovanje kroz takmičenje Go Green in the City 2018 bilo je zaista iznimno iskustvo. Sve je počelo s malom zamisli koja je uz pomoć mentora iz kompanije Schneider Electrice postala velika i bolje definirana, s ciljem borbe protiv gladi u svijetu“, rekla je Tariro Cynthia. “Takmičenjem smo se povezali sa stručnjacima iz Schneider Electrica i dobili priliku učiti o izazovima održivosti u svijetu“, komentirao je Zvirevo.

Prijavljeni timovi se moraju sastojati od dva studenta koji pohađaju akreditirane visoke škole s područja ekonomije, inženjerstva, fizike, računarstva, matematike i drugih naučnih visokih škola (fakulteti primarno). Studenti moraju biti iz iste zemlje ili regije. U svakom timu treba biti najmanje jedna ženska članica, u skladu s Politikom promicanja raznolikosti i inkluzivnosti Schneider Electrica. Rok za predaju radova je 25.05.2019.

Za više informacija posjetite: gogreeninthecity.se.com ili www.facebook.com/GoGreenintheCity

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.