BMW radi na električnom motociklu

Cilj je bio pokazati potencijal BMW-ovog električnog pogona a šef razvoja BMW Motorrada Christoph Lischka kazao je da će projekt ići u proizvodnju samo ako domet motocikla bude povećan na najmanje 200 km.

Šef BMW Motorrada dr. Markus Schram je u razgovoru za Cycle World bio mnogo optimističniji te je rekao da je moguće da se na tržištu u narednih pet godina pojavi električni motocikl. On je dodao da bi taj motocikl bio razvijen za “urbano okruženje”.

Patent otkriva da BMW istražuje tehnologiju bežičnog punjenja za svoje električne motocikle i skutere, a to je pokazatelj ozbiljnosti kompanije da ojača svoju poziciju na polju električne mobilnosti.

BMW je 2016. godine postao jedan od prvih velikana koji su predstavili električne dvotočkaše gdje je u centru pažnje bio skuter C Evolution.

Ova objava je dio projekta “Održivo poduzetništvo mladih” koji Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti (Energis) implementira uz podršku Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Energis-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.