Brizi-štiti bebe od zagađenog zraka na otvorenom

Yosi Romano, iz Ujedinjenog Kraljevstva, ideju za Brizi osmislio je kada je vozeći dijete u kolicima shvatio da su ispušni plinovi iz vozila “tačno u visini” dječijih kolica. Brizi je rezultat dvogodišnjeg istraživanja, inženjeringa i dizajna u Globalnom centru za istraživanje čistog zraka na Univerzitetu u Surreyu.

Početni nalazi pokazuju da Brizijeva patentirana tehnologija zračnih zidova može umanjiti zagađenje u prostoru za disanje djeteta za oko 50% ili  do 80% za vrijeme zagađenja (naprimjer kada stojimo kraj autobusa na stanici).

Više informacija o Brizi i principu rada pogledajte u narednom videu.

https://www.brizi.com/

Ova objava je dio projekta “Jačanje Održive i Ekološki Prihvatljive Poduzetničke Kulture Mladih u Kantonu Sarajevo” koji Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti (Energis) implementira uz podršku Centra za razvoj i podršku (CRP) u okivru projekta GEAR – Green Economy for Advanced Region / GEAR – Zelena ekonomija za razvoj regiona, finansiranog od strane Evropske unije.

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Energis-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Centra za razvoj i podršku

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.