Izgrađeno prvo 3D printano naselje za siromašne porodice u Meksiku

Pokretač ovog projekta je neprofitna organizacija New Story čija je ideja da se osiguraju jeftine stambene jedinice za socijalno ugrožene porodice. Za sada su useljene dvije kuće a predviđeno je da u naselju živi ukupno 50 porodica koje su odabrane  prema mjesečnim primanjima koje u prosjeku iznose 76 dolara.

Za novo boravište one će sada morati plaćati 21 dolar mjesečno narednih sedam godina. Korištenje 3D printanja u arhitekturi napravilo je značajne korake naprijed u posljednje vrijeme a više o ovom pristupu pogledajte u kratkom videu.

https://youtu.be/ZMFssp7D6Xk

Ova objava je dio projekta “Jačanje Održive i Ekološki Prihvatljive Poduzetničke Kulture Mladih u Kantonu Sarajevo” koji Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti (Energis) implementira uz podršku Centra za razvoj i podršku (CRP) u okivru projekta GEAR – Green Economy for Advanced Region / GEAR – Zelena ekonomija za razvoj regiona, finansiranog od strane Evropske unije.

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Energis-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Centra za razvoj i podršku

 

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.