Nizozemci znaju s plastičnim otpadom

Pošto je tekstilna industrija jedan od najvećih zagađivača okoliša, sve više modnih brendova okreće se održivoj proizvodnji odjeće uz korištenje 100-postotnih održivih materijala. Također, ekološki osviješteni potrošači pažljivije biraju svoju odjeću te ih zanima od kojih je materijala izrađena. Međutim, kupovinom ove vodootporne vjetrovke možete smanjiti upotrebu plastike za jednokratnu upotrebu i spriječiti nastajanje plastičnog otpada jer je izrađena od recikliranih PET boca.

Vodootporna Maium Lightweight vjetrovka idealna je za svakodnevno nošenje, a osim toga je dobra za okoliš. Naime, kao i sva ostala kišna odjeća ovog nizozemskog brenda, vjetrovka je napravljena od recikliranih PET boca. Preusmjeravanjem plastičnog otpada s odlagališta i njegovom upotrebom kao glavne sirovine za izradu odjeće potiče se smanjenje nastajanja otpada, a firma Maium se  za sve svoje radnike trudi osigurati sigurne i zdrave radne uslove.

No, čak i kada kupci žele podržati određene brendove zbog njihovog promicanja održive proizvodnje, odjeća i dalje treba ispuniti sva njihova očekivanja. Maium vjetrovka je lijepog dizajna, praktična je za nošenje,  lagana, lako se može složiti i staviti u ruksak ili torbu gdje će zauzimati vrlo malo mjesta. Pogodna je za sportska događanja i slobodno vrijeme, ali i odlazak na posao.

Ova objava je dio projekta “Jačanje Održive i Ekološki Prihvatljive Poduzetničke Kulture Mladih u Kantonu Sarajevo” koji Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti (Energis) implementira uz podršku Centra za razvoj i podršku (CRP) u okivru projekta GEAR – Green Economy for Advanced Region / GEAR – Zelena ekonomija za razvoj regiona, finansiranog od strane Evropske unije.

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Energis-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Centra za razvoj i podršku

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.