Održan dvodnevni Program obuke o poduzetništvu u okviru projekta “Jačanje Održive i Ekološki Prihvatljive Poduzetničke Kulture Mladih u KS”

Kroz interaktivna predavanja, diskusije i radionice sa stručnim i iskusnim edukatorima iz oblasti održivog razvoja i razvoja biznisa, učesnici su radili na razvoju svojih kapaciteta za pokretanje vlastitog biznisa te se upoznali s mogućim izvorima finansija za osnivanje svoga poduzeća.

Projekat je uključivao dva dana stručnih predavanja na teme:

  • Poduzetnički DNK i Održivo poduzetništvo
  • Value Proposition CANVAS – Platno procjena vrijednosti
  • Business Model CANVAS – Platno poslovnog modela
  • Kako predstaviti biznis ideju?
  • Zelena ekonomija i pravac kretanja SME u svijetu
  • Održivo i ekološki prihvatljivo poslovanje

Predavanja su držali Armana Halilović, Alema Pelešić, Egita Polanska i Hamdija Mujezin.

Pored predavanja, obuka se sastojala i od radionica tokom kojih su učesnici procijenili svoju sklonost prema poduzetništvu, naučili koje su osnove biznis plana, kako definirati biznis ideje, kako formirati vlastiti biznis plan nakon čega su međusobno predstavili, analizirali i diskutovali svoje biznis planove. Radionice su održali Alema Pelešić, Armana Halilović i Hamdija Mujezin.

Pored ovoga učesnici su imali priliku da se upoznaju sa poduzetnicima koji su pokrenuli vlastiti biznis i koji su razmijenili svoja znanja i iskustva za osnivanje biznisa sa učesnicima te im dali korisne savjete za brži i bolji poslovni napredak. Poduzetnici koji su učestvovali u programu su: Miron Lukač, poduzetnik  koji je osnovao  Wowcherry i Portal,  Erna Šošević osnivačica i direktorica  poslovne platforme za komunikaciju – Bizbook,  Hana Ćosić osnivačica prve platforme za telemedicinu u BiH- Doktor Online.

Učesnici su također imali priliku da se upoznaju sa potencijalnim izvorima finansiranja svoga start-upa zahvaljujući Harisu Huskiću, ispred Zavoda za zapošljavanje FBiH, koji je predstavio Poduzetnički program te dr. Elmi Agić Šabeti, ispred BBI banke, koja je predstavila učesnicima program Start-up-Challenge Sarajevo Business Forum.

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.